Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Παιδιά και Χριστουγεννιάτικες Γιορτές

             Η λέξη «Χριστούγεννα» για πολλούς είναι συνδεδεμένη με τη χαλάρωση, με οικογενειακές στιγμές και γενικότερα με ένα εορταστικό κλίμα. Κυρίως για τα παιδιά, τα Χριστούγεννα είναι μια μαγική εποχή.
            Τα Χριστούγεννα για τα παιδιά είναι οι καλύτερες μέρες του χρόνου. Στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, γράφουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη, κάνουν βόλτες στην στολισμένη πόλη. Όλα τα παιδιά αδημονούν για τις γιορτές γιατί περιμένουν τα δώρα που θα τους φέρει ο Άγιος Βασίλης, για τον ιδιαίτερο στολισμό στο σπίτι αλλά και στην πόλη αλλά και γιατί δεν έχουν σχολείο για δυο εβδομάδες! Για όλους αυτούς τους λόγους, τα Χριστούγεννα για τα παιδιά είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου.
            Σημαντικό είναι, τα παιδιά να έχουν όμορφες αναμνήσεις από τις χριστουγεννιάτικες γιορτές. Πρέπει να δούμε τα Χριστούγεννα σαν μια ευκαιρία για να μείνουμε περισσότερο στο σπίτι, να είμαστε πιο χαλαροί, να μπορούμε να παίξουμε ουσιαστικά και να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά μας, να τα ακούσουμε και να τους μιλήσουμε. Το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι η αγάπη, η συντροφικότητα και η προσφορά. Σημασία δεν έχει να αγοράσουμε το πιο ακριβό δώρο, αλλά να το παίξουμε μαζί με τα παιδιά μας και να περάσουμε ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Περάστε, λοιπόν, χρόνο με την οικογένεια σας, ελάτε πιο κοντά με τους φίλους σας, χαλαρώστε μερικές μέρες μακριά από τη δουλειά.
            Μερικές προτάσεις για να περάσετε όμορφα και ποιοτικά τις γιορτές, όλοι μαζί σαν οικογένεια:
-Φτιάξτε χειροποίητα δώρα μαζί με τα παιδιά σας. Κάρτες, κατασκευές, γλυκά. Τυλίξτε τα όμορφα και δώστε τα σε ανθρώπους αγαπημένους αλλά και σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.
-Κάντε επισκέψεις στους παππούδες, στους νονούς και σε όλους τους ανθρώπους που στην καθημερινότητα βλέπουνε λίγο.
-Περπατήστε στην στολισμένη πόλη έτσι ώστε να αποκτήσουν ωραίες εικόνες και εμπειρίες.
-Καθίστε όλοι μαζί, διαβάστε παραμύθια για την γιορτή των Χριστουγέννων και παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια.
            Εν ολίγοις, τα Χριστούγεννα για να περάσετε καλά δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Δεν είναι απαραίτητο να πάτε διακοπές  ή να αγοράσετε πολλά δώρα και παιχνίδια. Μερικές από τις καλύτερες και πιο αξέχαστες δραστηριότητες είναι εντελώς “δωρεάν”. Τα πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να υπάρχουν, είναι η αγάπη, η διασκέδαση, και το πνεύμα των Χριστουγέννων.