Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Το άγχος των εξετάσεων.

Το σεμινάριο μπορεί να γίνει είτε ομαδικό είτε ατομικό.

        "Ο γιος μου διαβάζει, για να δώσει πανελλήνιες. Έχει πολύ άγχος. Ο αδερφός του άλλαξε δωμάτιο, για να μην τον ενοχλεί. Έχει βάλει υψηλούς στόχους και αγχώνεται, γιατί ανησυχεί ότι δεν θα τα καταφέρει. Λέει ότι δεν του φτάνει ο χρόνος και ότι δεν μπορεί να συγκεντρωθεί. Είναι καλός μαθητής, αλλά ανησυχεί μήπως ξεχνάει αυτά που διαβάζει. Το βράδυ αργεί να κοιμηθεί. Δεν τρώει καλά. Πήρα άδεια από τη δουλειά μου, για να είμαι σπίτι και να τον βοηθάω όσο μπορώ. Τι μπορώ να κάνω, για να μην αγχώνεται τόσο πολύ;". 
 

            Καθώς πλησιάζει η περίοδος των εξετάσεων, η αγωνία και το άγχος των μαθητών αλλά και των γονιών, αυξάνεται σημαντικά. Το άγχος και η ψυχολογική φόρτιση που συνοδεύει τις πανελλαδικές εξετάσεις μπορεί να έχουν ολέθριες συνέπειες στην ψυχική κατάσταση των μαθητών και των γονέων, προκαλώντας ακόμα και οικογενειακές εντάσεις και συγκρούσεις.  
           Σκοπός της συγκεκριμένης συνάντησης είναι να συζητηθούν θέματα που προκύπτουν μέσα στην οικογένεια την περίοδο των εξετάσεων και να δοθούν συμβουλές τόσο για τους μαθητές όσο και για τους γονεις, με στόχο να υπάρξει ένα αρμονικό οικογενειακό περιβάλλον! Αναλυτικότερα, θα συζητηθούν οι αιτίες που προκαλούν άγχος εξετάσεων, τα συμπτώματα (σωματικά, πνευματικά, συναισθηματικά) και τι μπορούμε να κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε. Επίσης, θα συζητηθούν τρόποι για να μαθαίνει το παιδί γρήγορα και αποτελεσματικά, τεχνικές μελέτης και μυστικά για επιτυχημένες επαναλήψεις.

Όλο το υλικό του σεμιναρίου θα δοθεί σε έντυπη μορφή.
 
Ημερομηνίες διεξαγωγής:
6 Απριλίου 2013 ή
7 Απριλίου 2013

ποιος επιθυμεί να το παρακολουθήσει χρειάζεται να δηλώσει συμμετοχή.   

Διάρκεια: 2 ώρες
Τόπος Διεξαγωγής: Καβέτσου 17