Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα Ομάδα Γονέων



Το να είσαι γονέας στην εποχή μας είναι ένας αρκετά απαιτητικός ρόλος.  Σε ένα ένας συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, με αυξημένες κοινωνικές και οικονομικές απαιτήσεις, ο ρόλος αυτός γίνεται ακόμη πιο δύσκολος. Αυτός ο νέος τρόπος ζωής, είναι λογικό να γεννά ανησυχίες και ερωτήματα στους γονείς για το μεγάλωμα των παιδιών τους.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη των γονιών για ενημέρωση σε θέματα επικοινωνίας και σχέσεων που προκύπτουν μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον

σας προσκαλώ

σε ένα κύκλο διάρκειας 4 μηνών με 15νθήμερες συναντήσεις, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε σκέψεις και εμπειρίες και να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε θέματα που αφορούν την διαπαιδαγώγηση παιδιών προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας.

Οι ομάδες θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο. Οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας.


Συντονίζει η Μαρία Βερβέρη
Ψυχολόγος – Ψυχολογία Παιδιών & Εφήβων (MSc).

Για πληροφορίες:
Καβέτσου 17, Μυτιλήνη
Τηλέφωνα: 22510 48933 & 6945447016
mariaververi.blogspot.gr




Ποια είναι τα σημάδια του αυτισμού; (ΒΙΝΤΕΟ)



Η μέση ηλικία όπου γίνεται η διάγνωση του αυτισμού είναι τα 4 χρόνια, όμως οι ειδικοί θεωρούν ότι τουλάχιστον το 50% των παιδιών θα μπορούσαν να έχουν διαγνωστεί ήδη από την ηλικία των 14 μηνών. Κι επειδή όσο νωρίτερα γίνει η παρέμβαση ώστε να βοηθηθούν τα παιδιά αυτά τόσο πιο σημαντική είναι η βελτίωση της κατάστασής τους, είναι σημαντικό να μη χάνεται χρόνος. 

Με αυτό το σκεπτικό και κατανοώντας ότι οι γονείς όσο κι αν παρατηρούν τη συμπεριφορά των παιδιών τους είναι συχνά δύσκολο να εντοπίσουν σημάδια που να φανερώνουν τον αυτισμό, καθώς συνήθως δεν γνωρίζουν ποια είναι τα σημάδια αυτά, ερευνητές από το Ινστιτούτο Kennedy Kriegerστη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ ετοίμασαν ένα βίντεο το οποίο διατίθεται δωρεάν online και επισημαίνει ακριβώς τα στοιχεία που πρέπει να προσέχουμε. 

Το βίντεο έχει τίτλο «Bringing Early Signs of Autism Spectrum Disorders into Focus» (Επικεντρώνοντας στα πρώτα σημάδια των διαταραχών που εντάσσονται στο φάσμα του αυτισμού) και η διάρκειά του είναι 9 λεπτά. Δείχνει παιδιά με και χωρίς σημάδια αυτισμού να παίζουν με διάφορα παιχνίδια μέσα σε ένα δωμάτιο, παρουσία ενός θεραπευτή. Την ίδια στιγμή, ένας άλλος θεραπευτής σχολιάζει τι κάνει (ή δεν κάνει) το παιδί και για ποιο λόγο αυτό θα μπορούσε να αποτελεί (ή να μην αποτελεί) ένδειξη αυτισμού. 

 Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, οι γονείς δεν πρέπει να κάνουν διάγνωση βασισμένοι στο βίντεο, αλλά να το χρησιμοποιήσουν σαν εργαλείο που θα τους επιτρέψει να αναγνωρίσουν κάποιες συμπεριφορές του παιδιού τις οποίες ίσως είναι σκόπιμο να συζητήσουν με τον παιδίατρό τους. 





Πηγή: www.immomy.gr