Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Η Μόνα, ο Ντίνος και ο δράκος Ράτσο: Ένα μονογονεϊκό παραμύθι για τη διαφορετικότητα!




"Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι που το έλεγαν Μόνα. Η Μόνα μεγάλωνε μόνο με τη μαμά της όπως μεγαλώνεις εσύ αλλά και πολλά άλλα παιδιά σήμερα που ζουν με τον έναν γονέα.  Συνήθως αυτό συμβαίνει επειδή η μαμά και ο μπαμπάς χωρίζουν και άλλες φορές επειδή  η μαμά και ο μπαμπάς μπορεί να μην έζησαν ποτέ μαζί ή μπορεί ο ένας να έχει φύγει απ’ τη ζωή. Αλλά για μια στιγμή…αυτά τα έχουμε ξαναπεί! Αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι η Μόνα πήγε πρώτη μέρα στο σχολείο και συνάντησε πάλι τους παλιούς της συμμαθητές. Έπαιξαν στο προαύλιο, γνώρισαν τους καινούριους τους δασκάλους κι όταν μπήκαν στην αίθουσα είδαν πως φέτος στην τάξη τους, είχε έρθει και ένας καινούριος μαθητής, ο Ντίνος.
Όταν χτύπησε κουδούνι για το πρώτο διάλειμμα, όλα τα παιδιά τον πλησίασαν για να παίξουν. Εκείνος όμως τραβήχτηκε, γύρισε την πλάτη του και δεν ήθελε να παίξει με κανέναν. Έβγαλε από τη σάκα του ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι και άρχισε να παίζει με αυτό.
Στο επόμενο διάλειμμα τα ίδια. Η Μόνα παραξενεύτηκε αλλά ήθελε τόσο πολύ να γνωρίσει τον νέο της συμμαθητή που πήγε κοντά του.
-Γεια σου είμαι η Μόνα, του είπε.
-Γεια, της απάντησε.
-Θες να παίξουμε μαζί με το ηλεκτρονικό σου; τον ρώτησε. Ο Ντίνος  σαν να μην ήθελε και πολύ αλλά φοβόταν να την προσβάλλει και δέχτηκε. Ε, αυτό ήταν! Μέχρι να σχολάσουν, η Μόνα και ο Ντίνος είχαν γίνει φίλοι!
Όταν χτύπησε το κουδούνι και ήρθε η ώρα να σχολάσουν, η Μόνα έκατσε στα σκαλιά και περίμενε τη μαμά της. Εκείνη τη στιγμή, είδε και τον Ντίνο να φεύγει με τη μαμά του.
-Γεια σου μικρούλα μου, περιμένεις κάποιον; τη ρώτησε η μαμά του Ντίνου.
-Ναι τη μαμά μου. Μάλλον άργησε στη δουλειά, απάντησε η Μόνα.
-Μήπως να πάρουμε τον μπαμπά σου τηλέφωνο να’ ρθει σε πάρει; τη ρώτησε.
-Ο μπαμπάς μου δεν ζειμαζί μας, απάντησε η Μόνα.
-Α…καλά, της απάντησε η μαμά του Ντίνου, πήρε τον Ντίνο και έφυγαν.
Την επόμενη μέρα η Μόνα, χαρούμενη για τον καινούριο της φίλο, πηγαίνει στον Ντίνο να παίξουν ξανά μαζί. Όμως ο Ντίνος δεν της μιλάει. Και στο επόμενο διάλειμμα. Και στο μεθεπόμενο.
-Γιατί δεν μου μιλάς; Δεν είμαστε φίλοι; ρώτησε η Μόνα γεμάτη απορία.
-Όχι, της απάντησε.
-Μα γιατί, τι σου έκανα; ρώτησε η Μόνα.
-Η μαμά μου, μου είπε να σταματήσουμε να κάνουμε παρέα.
-Γιατί;
-Δεν ξέρω…..της απάντησε και έφυγε.
Η Μόνα έβαλε τα κλάματα καθώς έβλεπε τον φίλο της να φεύγει. Στο δρόμο του γυρισμού ήταν αμίλητη.
-Τι έχεις Μόνα; τη ρώτησε η μαμά της καθώς την κρατούσε από το χέρι.
-Τίποτα.
-Μη λες ψέμματα. Δεν έχουμε πει ότι είμαστε ειλικρινείς και στη μαμά τα λέμε όλα;
-Να…ένα παιδί στο σχολείο.
-Τι;
-Κάναμε παρέα και μετά σταμάτησε να μου μιλάει.
-Γιατί;
-Του είπε η μαμά του λέει, να μην μου ξαναμιλήσει.
-Χαχαχαχα, γέλασε η μαμά της Μόνα.
-Γιατί γελάς μαμά; τη ρώτησε η Μόνα.
-Καλά για αυτό στενοχωριέσαι; Χαχαχα αχ αυτός ο δράκος ο Ράτσο είναι πολύ άτακτος τελικά, χαχα!
-Ποιος είναι αυτός ο δράκος μαμά, τί λες; ρώτησε έκπληκτη η Μόνα!
-Λοιπόν άκου…είναι ένας δράκος που τον λένε Ράτσο. Αυτός ο δράκος ζει πολύ πολύ μακριά από εδώ αλλά έχει πολλή δυνατή μύτη και μυρίζει καλά τους ανθρώπους από πολλά χιλιόμετρα μακριά. Όταν λοιπόν μυρίσει κάποιον που φοβάται τους ανθρώπους, τσούπ! μπαίνει μέσα στην καρδιά του και την κλείνει. Όταν μυρίσει κάποιον άλλον που φοβάται τους ανθρώπους, τσουπ! μπαίνει μέσα στον φόβο του και τον μεγαλώνει. Μάλλον ο δράκος έχει μπει στη μαμά του Ντίνου και δεν την αφήνει να δει καθαρά.
-Θα μπει μέσα και σε εμένα;
-Όχι Μόνα μου. Όσο αγαπάς τους ανθρώπους και τον εαυτό σου, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.
-Και με τον Ντίνο; Δεν θα ξαναπαίξουμε μαμά; ρώτησε η Μόνα
- Φυσικά και θα ξαναπαίξετε!
-Μα πώς; Αφού ο δράκος έχει μπει στη μαμά του και δεν μας αφήνει να είμαστε φίλοι.
-Υπάρχει τρόπος να διώξεις τον δράκο, λοιπόν άκου τι θα κάνεις: Εσύ θα συνεχίσεις να μιλάς στον Ντίνο, να τον πλησιάζεις, να είστε φίλοι. Η αγάπη σου για τον Ντίνο, θα κάνει τη μαμά του να δει πόσο καλά περνάει το παιδί της, η καρδιά της θα μαλακώσει κι έτσι ο δράκος θα φύγει μόνος του. Μην στενοχωριέσαι. Οι άνθρωποι δεν είναι κακοί απλά μερικές φορές μπερδεύονται και θέλουν τον χρόνο τους. Φτάνει να τους αγκαλιάζεις και να τους αγαπάς, μέχρι να διώξεις τον δράκο μέσα τους! είπε η μαμά της Μόνα και την αγκάλιασε.

Η Μόνα ακολούθησε τη συμβουλή της μαμάς της και πράγματι: Μερικές μέρες μετά, η μαμά του Ντίνου μαλάκωσε, ο δράκος έφυγε κι έτσι η Μόνα και ο Ντίνος έγιναν και πάλι οι καλύτεροι φίλοι!"


Πηγή: http://singleparent.gr