Βιογραφικό

Εκπαιδευτική κατάρτισηΗ Μαρία Βερβέρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2007, από το τμήμα Ψυχολογίας. Παράλληλα, με τις σπουδές της δούλεψε εθελοντικά σε ψυχιατρικές δομές, σε κέντρα ειδικής αγωγής αλλά και σε ειδικά σχολεία υπό την εποπτεία ψυχολόγου.

Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης εργάστηκε στο Παιδοψυχιατρικό τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στο οποίο και παρέμεινε και μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής της εκπαίδευσης για 2 περίπου χρόνια.

Μετά το πέρας των βασικών σπουδών συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές. Ειδικεύτηκε στην Ψυχολογία Παιδιών και Εφήβων, στο Πανεπιστήμιο του Leiden, στην Ολλανδία. Εκεί έλαβε ειδική κατάρτιση επάνω σε όλων των ειδών τα θέματα (αναπτυξιακές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς, μαθησιακές δυσκολίες, αγχώδεις διαταραχές, συναισθηματικές δυσκολίες κ.α.) που αφορούν το παιδί και τον έφηβο.

Τον Ιούνιο του 2012 εκπαιδεύτηκε στο πρόγραμμα Αυτισμός και Παιχνίδι - S.S.P.I  (Social Skills Intervention Programm Assesement), 


Επίσης, τον Ιούνιο του 2013 ολοκλήρωσε την εξειδικευμένη επιμόρφωση της στις εφαρμογές της Γνωσιακής - Συμπεριφορικής Θεραπείας των Αγχωδών Διαταραχών.

Είναι εκπαιδευμένη συντονίστρια - εκπαιδεύτρια Ομάδων Υποψήφιων και Μελλοντικών Γονέων (Σεπτέμβριος 2013), από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων (Μαρία Χουρδάκη).


Τον Μάρτιο του 2014 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στη Διάγνωση Μαθησιακών Δυσκολιών σε Μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

Τον Ιανουάριο του 2015 ολοκλήρωσε το 4μηνο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, με εκπαιδευτικό αντικείμενο "Ψυχοπαθολογία του Βρέφους, του Παιδιού & του Εφήβου" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Μάιο του 2016 παρακολούθησε το πρόγραμμα Παιγνιοθεραπεία (play therapy) & CBT. 
Επιπλέον, είναι κάτοχος επάρκειας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και του Ελληνικού συστήματος Braille (μέθοδος ανάγνωσης τυφλών).Εργασία

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, άνοιξε το δικό της γραφείο (το 2010) στην Μυτιλήνη. Το γραφείο της κ. Βερβέρη παρέχει όλες τις υπηρεσίες ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης του παιδιού, του εφήβου, της οικογένειας και του ενήλικα.

Ακόμη, από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι και τον Ιούνιο του 2015 είχε αναλάβει την ψυχολογική στήριξη και ενίσχυση των τμημάτων υποδομής της ομάδας ποδοσφαίρου της Καλλονής (Κ-15, Κ-17 & Κ-20).

Επίσης, από τον Ιανουάριο του 2015 - Οκτώβριο 2015 (με σύμβαση έργου) εργάστηκε ως ψυχολόγος στο Μικτό Κέντρο Διημέρευσης και Φροντίδας ΑΜΕΑ "Η Κυψέλη" στην Μυτιλήνη, αναλαμβάνοντας την ψυχολογική στήριξη των μελών και των οικογενειών τους.


Ειδικότερα παρέχει:
  • Διάγνωση Μαθησιακών Δυσκολιών και Προγράμματα παρέμβασης
  • Έλεγχος Σχολικής Ετοιμότητας
  • Εξατομικευμένα προγράμματα για την Διάσπαση Προσοχής και την Υπερκινητικότητα
  • Συμβουλευτική Γονέων, Εφήβων και Παιδιών
  • Αντιμετώπιση φοβιών, εμμονών και διαφόρων άλλων ψυχικών διαταραχών της παιδικής και εφηβικής ηλικίας
  • Ατομική ψυχοθεραπεία σε ενήλικες
  • Ομάδες Γονέων
  • Ομάδες Υποψήφιων και Μελλοντικών Γονέων


Επιπρόσθετα

Συμμετέχει και παρακολουθεί  Σεμινάρια, Ημερίδες και Συνέδρια ανά έτος.

Συμμετέχει σε ομιλίες Συλλόγων Γονέων σε Σχολεία(Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).
Σε εβδομαδιαία βάση δημοσιεύει άρθρα στον τοπικό τύπο.